loading...
Legfrisseb receptek:

Mandulalisztes tejes pite


HOZZÁVALÓK
1 ek rum
150-200 g aszalt szilva
3 db tojás
80 g nyírfacukor + a szóráshoz
50 g vaj + a formához
400 ml teljes tej
100 g mandulaliszt
őrölt fahéj

loading...
ELKÉSZÍTÉS
A rumot keverjük el néhány evőkanál forró vízben, locsoljuk az aszalt szilvára, és hagyjuk állni 15 percig.
A tojásokat verjük fehéredésig a nyírfacukorral, majd adjuk hozzá a puha vajat, és keverjük simára. Csorgassuk bele a tejet, és alaposan dolgozzuk össze. Azután kis adagokban szórjuk belel a mandulalisztet, és keverjük csomómentesre.
Osszuk el a lecsepegtetett aszalt szilvát egy kivajazott tűzálló tál aljában, majd öntsük rá a tésztamasszát úgy, hogy az teljesen ellepje a gyümölcsöt. Süssük a süteményt a 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Akkor van kész, ha a közepe is megszilárdult, a széle pedig kissé berepedezett. Még melegen szórjuk meg a tetejét egy kevés nyírfacukor és őrölt fahéj keverékével.

Forrás: mindmegette.hu