Hozzávalók:
60 dkg liszt,
3 dl méz,
20 dkg cukor,
1 citrom leve és héja,
1 kávéskanál törött fahéj,
1 evőkanál törött szegfűszeg,
10 dkg hámozott mandula,
1 dl tejföl,
1 kávéskanál szódabikarbóna.
Elkészítése:
Egy edénybe öntjük a lisztet, a fahéjat, a szegfűszeget, a citromot, a szódabikarbónát. A cukrot a mézzel megforrósítjuk, és kavarás közben ráöntjük a lisztre. Simára eldolgozzuk a keveréket, másnapig pihentetjük. Másnap liszttel meghintett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, kizsírozott és liszttel meghintett tepsiben megsütjük, a tetejét cukros tejföllel megkenjük, mandulával díszíthetjük.
Forrás:ketkes.com