HOZZÁVALÓK:
40 darabhoz:
10 dkg vaj + a tepsihez
5 dkg barna cukor
1 db tojás
5 dkg darált mandula
10 dkg gluténmentes liszt
só
A töltelékhez:
12 dkg aszalt sárgabarack
4 dkg marcipánmassza
3 dkg sárgabaracklekvár
ELKÉSZÍTÉS
1.
Krémesre keverjük a puha vajat , a cukrot, egy csipet sót és a tojást. Összeforgatjuk a mandulát és a lisztet, majd a tojásos masszába keverjük.
2.
A tésztát habzsákba töltjük, 3 cm-es, lapos halmokat nyomunk a kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon 10 percig sütjük. A süteményeket rácsra helyezzük, és hagyjuk őket kihűlni.
3.
Pépesítjük a feldarabolt sárgabarackot, a marcipánmasszát, a lekvárt és 2 evőkanál vizet. A kekszek felét bevonjuk a sárgabarackos masszával, majd befedjük 1-1 krém nélküli keksszel. A kekszeket néhány óráig száradni hagyjuk.
Forrás:http://www.mindmegette.hu/