loading...
Legfrisseb receptek:

Sárgabarackos tallérok



HOZZÁVALÓK:

40 darabhoz:

10 dkg vaj + a tepsihez
5 dkg barna cukor
1 db tojás
5 dkg darált mandula
10 dkg gluténmentes liszt


A töltelékhez:
12 dkg aszalt sárgabarack
4 dkg marcipánmassza
3 dkg sárgabaracklekvár







ELKÉSZÍTÉS
1.

Krémesre keverjük a puha vajat , a cukrot, egy csipet sót és a tojást. Összeforgatjuk a mandulát és a lisztet, majd a tojásos masszába keverjük.
2.

A tésztát habzsákba töltjük, 3 cm-es, lapos halmokat nyomunk a kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon 10 percig sütjük. A süteményeket rácsra helyezzük, és hagyjuk őket kihűlni.
3.

Pépesítjük a feldarabolt sárgabarackot, a marcipánmasszát, a lekvárt és 2 evőkanál vizet. A kekszek felét bevonjuk a sárgabarackos masszával, majd befedjük 1-1 krém nélküli keksszel. A kekszeket néhány óráig száradni hagyjuk.