loading...
Legfrisseb receptek:

Sonkás-sajtos háromszögek







Hozzávalók
Tészta: 80 dkg liszt,
5 dkg élesztő,
1 ek. cukor,
5 dl tej,
2 dl étolaj,
1 csapott ek. só
Töltelék:
15 dkg sonka kockára vágva,
15 dkg reszelt sajt,
15 dkg bacon kockára vágva,
2 lilahagyma,
2 g. fokhagyma apróra vágva,
3 főtt tojás kockára vágva,
1 kis tejföl
Tetejére: 
1 tojás sárgája,
2 ek. tejföl,
szezámmag




Elkészítés
Kevés langyos, cukros tejben asz élesztőt felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával bedagasztjuk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). Ha megkelt, kétfelé vesszük a tésztát és vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk.
A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és megkenjük vele a kinyújtott tésztalapokat. A töltelékhez valókat rászórjuk és feltekerjük. A tekercsek tetejét megkenjük a tojássárgájával elkevert tejföllel, megszórjuk szezámmaggal és háromszög alakban felszeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, vagy amíg szép aranysárga színű nem lesz a teteje.

Pethes Judit receptje!

Forrás:bidista.com