Hozzávalók:
Tészta:
200 g sima liszt
130 g vaj
1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
400 g cukrozott sűrített tej
120 g vaj
3 ek méz
Máz:
200 g csokoládé pasztilla
3 ek olaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük.
A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük, és jól összekeverjük, felforraljuk. Ezt követően kis lángon addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Amikor a krém elkészül, megkenjük vele a tésztát, és hűtőbe tesszük, amíg a karamell szilárddá válik.
Közben a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd bevonjuk a szeletet, és hideg helyen hagyjuk megdermedni.
Forrás: receptneked.hu