loading...
Legfrisseb receptek:

Gombakeksz







Hozzávalók
A kekszekhez
180 g búzaliszt
90 g étkezési keményítő
80 g porcukor
1 teáskanál sütőpor
1 db tojás
120 g vaj
1 db citrom héja
Az aljára
1 evőkanál kakaópor - holland




Elkészítés
A száraz hozzávalókat egy tálba összekeverjük, belemorzsoljuk a vajat és a citromhéjat. A végén adjuk hozzá a tojást. Adhatunk hozzá pár csepp citromlevet is.
Egy nagyon puha de könnyen formázható tésztát kell hogy kapjunk.
A tésztából golyókat formálunk, és mindegyik golyót egymástól 3-4 cm távolságra, egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Egy üres aromás üveg kupakját leszedjük, picit bevizezzük a száját, mélyen belenyomjuk a kakaóporba, és ugyanígy belenyomjuk az egyik tésztagombócba, kialakítva ezzel a gombát. Minden gombócba való nyomás előtt megmártjuk az üvegcsét kakaóporban, vizezni már nem szükséges.
A gombákat 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűltek, akkor szilárdulnak meg teljesen.


Forrás:aprosef.hu