loading...
Legfrisseb receptek:

Mascarpones-kolbászos kombe








Az alap hozzávalók tehát:
65 dkg liszt
3,5 dl tej
1 dl víz
2,5 dkg élesztő
1 ek. só
bors
Töltelék:
250 g mascarpone
kb. 100 g kolbász
2-3 ek. tejföl
só ízlés szerint
1 ek. petrezselyem
60 g reszelt trappista vagy bármilyen sajt
Locsolgatáshoz:
10 dkg olvasztott vaj




Elkészítés:
A dagasztó táljába beleöntöm a meglangyosított vizet és tejet, egy kockacukrot és az élesztőt is beleteszem, majd hagyom 10 percig, hogy felfusson.
Ha ez megvan a többi hozzávalóval két-három tekerés borssal tésztát dagasztunk.
Háromfelé vesszük a tésztát és kis gombócokat formázunk belőlük.
Félretesszük míg a tölteléket elkészítjük.
A kolbászt késes aprítóban összevágjuk és robotgéppel hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz, ne felejtsük el a sót sem!

 A tészta összeállítása:
Kinyújtunk egy lapot és ráhúzzuk egy deszkára, hogy a következő lapot is ki tudjuk nyújtani. Én ezen a deszkán állítottam össze így könnyű dolgom volt.
Tehát a deszkán lévő első lapot meglocsoljuk a vaj felével és ráterítjük a következő lapot, amit megkenünk a töltelékkel, erre jön a harmadik kinyújtott lap, amit szintén meglocsolunk a maradék vaj kétharmadával. Azért hagyjunk egy kis vajat, hogy a tepsit kikenve a sütőpapírt rá tudjuk „ragasztani".

Szóval ott tartottunk, hogy a harmadik lapot megvajaztuk, ezt követi a hajtogatás a következőképpen.
Végül is mindegy honnan kezdjük, én balról behajtottam a feléig, majd jobbról is ugyanígy. Ezután felülről majdnem a feléig és alulról szintén, egy kicsit a sodrófával lapítottam rajta, majd alulról vagy felülről az mindegy, félbehajtottam az egészet. Óvatosan átemeltem egy kb. 28x30-as tepsibe. 1 óra kelesztés után cikkekre - én inkább kockákra - vágjuk, lekenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal, vagy amivel kedvünk tartja.

A sütőt elgyújtom, 180 fokra állítom, és már tolom is a még hideg sütőbe a tepsit. Aranyszínűre sütjük.


Forrás: mindenegybenblog.hu