30 dkg liszt,
5 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
1 tojás,
1 sütőpor,
egy csipet só,
egy kevés reszelt citromhéj vagy egy csomag vaníliás cukor,
egy kevés tejföl,
barackíz.
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, összegyúrjuk a cukorral, a tojássárgájával, a sütőporral, egy csipet sóval, az ízesítővel és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Két részre osztjuk, az egyikkel kibélelünk egy közepes nagyságú tepsit, alaposan megkenjük barackízzel, és a maradék tésztából nyújtott lappal befedjük. A barackízre tehetünk barackbefőtt darabokat is ha még gazdagabban szeretnénk adni. Villával megszurkáljuk a tetejét, megkenjük a tojásfehérjével, és világospirosra sütjük. Csak hidegen szeleteljük,porcukorral megszórva fogyasztjuk.
Forrás:ketkes.com