loading...
Legfrisseb receptek:

Mascarponés-diós kocka







Hozzávalók:
A piskótához:
5 db tojás
10 dkg cukor
4 dkg liszt
12 dkg darált dió
3 ek sárgabaracklekvár
1 csipet só
A kémhez:
2 dl cukrász tejszín
25 dkg mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
20 dkg kandírozott meggy




Elkészítés
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájukat kikeverjük a cukorral, a lisztel és egy csipet sóval. Laza mozdulatokkal hozzákeverjük a fehérjehabot, majd végül a darált diót.
A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe toljuk, és 180 fokon 15-18 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, 2-3 percig pihentetjük, majd lisztezett deszkára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez felverjük a tejszínt, majd összekeverjük a mascarpone és a vaníliás cukor keverékével (ha szükséges, megcukrozzuk). Amikor a piskóta kihűlt, megkenjük sárgabaracklekvárral, majd elsimítjuk rajta a krémet. A tetejét kandírozott meggyel díszítjük.


Forrás: mindmegette.hu