loading...
Legfrisseb receptek:

Diós-mákos bejgli







Hozzávalók:
A tésztához:
1,5 dl tejföl
2 dkg élesztő
1 db tojás
50 dkg liszt
25 dkg margarin
5 dkg cukor
1 csipet só
A mákos töltelékhez:
20 dkg darált mák
20 dkg porcukor
1 db citrom (héja)
5 dkg mazsola
1 dl forró tej
rum (ízlés szerint)
A diós töltelékhez:
20 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
1 dl forró tej
rum (ízlés szerint)
A kenéshez:
1 db tojás




Elkészítés:
 A langyos tejfölben elmorzsoljuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, a cukrot, a sót és a tojást, majd összedolgozzuk az élesztős tejföllel. A masszából 4 db cipót készítünk, folpackba csomagoljuk, és másnapig a hűtőbe tesszük.
1-1 tálban alaposan összedolgozzuk a mákos és a diós töltelék hozzávalóit.
Másnap lisztezett deszkán kinyújtjuk mind a 4 tésztát, és mindegyik belsejét megkenjük tojásfehérjével. Két tésztára rákenjük a diós, a másik kettőre a mákos tölteléket. Feltekerjük, és mindegyik tetejét megkenjük tojássárgájával, majd ha megszáradt, megkenjük tojásfehérjével is.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 perc alatt készre sütjük a bejgliket.


Forrás: mindmegette.hu