Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg kr. cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl olaj
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaó
csipet só
9 dl tej
2 cs. vanília puding
Elkészítés:
A 9 dl tejből 2 cs. vaníliás pudingból annyi cukorral amennyivel szeretjük (nálam 140 g), sűrű pudingot főzünk és KIHŰTJÜK!
Ekkor elkészítjük a tésztát.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóval és a vaníliás cukorral.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és kakaóval.
A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra keverjük, beletesszük a tejet, olajat végül a lisztes keveréket, végül a fehérjehabot is óvatosan beleforgatjuk.
GÁZTEPSIBE! simítjuk, majd evőkanállal beleszaggatjuk sorba a pudingot, ne simogassuk a tetejét! Mehet a sütőbe 180 fokon, érzésre sütjük.
A sütés alatt egy nagy doboz tejfölt kikeverünk 20 dkg porcukorral és a még FORRÓ süteményre simítjuk.
Forrás: mindenegybenblog.hu , Barbi konyhája