Legfrisseb receptek:
Hozzávalók:
2,5 dl búzadara
2,5 dl liszt
5 dl tej
csipet só
2 evőkanál cukor
10 dkg mazsola
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Elkészítés:
Nagy a vita, hogy a császármorzsa lisztből vagy darából készül-e. Nos szerintem: Nagyanyáink fele lisztből (2,5 dl), fele darából (2,5 dl) készítették, 5 dl tej és mazsola hozzáadásával. Éjjelre pihenni tették, másnap kevertek hozzá csipet sót, 2 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, citromhéjat, 4 tojás sárgáját, majd felvert habját.
E mennyiségnek kb. a felét lehet egyszerre nagyméretű palacsintasütőben pirosra sütni, majd megfordítani, aztán 2 lapáttal széttépkedni.
Önmagában is jó, de (por)cukorral, lekvárral az igazi.
Császármorzsa - ahogy a nagymama készíti
Hozzávalók:
2,5 dl búzadara
2,5 dl liszt
5 dl tej
csipet só
2 evőkanál cukor
10 dkg mazsola
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Elkészítés:
Nagy a vita, hogy a császármorzsa lisztből vagy darából készül-e. Nos szerintem: Nagyanyáink fele lisztből (2,5 dl), fele darából (2,5 dl) készítették, 5 dl tej és mazsola hozzáadásával. Éjjelre pihenni tették, másnap kevertek hozzá csipet sót, 2 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, citromhéjat, 4 tojás sárgáját, majd felvert habját.
E mennyiségnek kb. a felét lehet egyszerre nagyméretű palacsintasütőben pirosra sütni, majd megfordítani, aztán 2 lapáttal széttépkedni.
Önmagában is jó, de (por)cukorral, lekvárral az igazi.
Címkék:
apró,
sütemények

