loading...
Legfrisseb receptek:

Csíkos csokitorta


Hozzávalók:
2 tojássárgája
25 dkg liszt
1 rúd vanília
7,5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
bab a sütéshez
Az étcsokis krémhez:
1 evőkanál édesgyökér-por
3,75 dl tejszín
30 dkg étcsoki
3 szem kardamom
A fehércsokis krémhez:
1 dl tejszín
20 dkg fehércsoki
8 dkg tejföl

Elkészítés:
A tésztához a vajat, a lisztet, a porcukrot, a vanília kikapart belsejét 2 evőkanál vízzel tésztává gyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órát pihentetjük.

Két sütőpapír között kinyújtjuk a tésztát, 28 centis tortaformába tesszük, megszurkáljuk, sütőpapírral befedjük, rászórjuk a babot, és 200 fokon 8 percig sütjük, majd leszedjük a papírt és a babot, és további 12 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Az összetört étcsokoládét felolvasztjuk a tejszínnel gőz fölött, hozzáadjuk a mozsárban megtört kardamomot és az édesgyökeret, majd a kihűlt tésztára öntjük, hagyjuk dermedni 30 percet.

A fehércsokit is összetördeljük, majd a tejszínnel gőz felett felolvasztjuk, levesszük a tűzről, majd habverővel belekeverjük a tejfölt, majd az étcsokis rétegre öntjük. 2 órát pihentetjük, majd tálaljuk.