Legfrisseb receptek:
Hozzávalók:
A tésztához:
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
4 tojás
5 evőkanál víz
A krémhez:
6 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
15 dkg csokoládé
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál kakaó
A karamellhez:
cukor
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet habosra keverjük. Ezután a lisztet a sütőporral összekeverjük. Állandó keverés mellett hozzákeverjük a lisztes sütőport. A tojáshabot óvatosan hozzáadjuk, és 6 lapot sütünk belőle.
A krémhez a porcukrot, a 6 egész tojást és a vaníliás cukrot gőz fölött habüstben addig keverjük, míg megsűrűsödik. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a puhított csokoládét (1-2 evőkanál kakaót lehet hozzátenni, mert akkor sötétebb lesz a krém) és a habosra kevert margarint. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat, és vonjuk be a torta oldalát is.
A tetejére kevés cukrot karamellizálunk világos színűre, és bevonjuk vele a 6. lapot. (Én cikkekre vágtam a lapot, és úgy vontam be karamellel). Ezután a torta tetejére rakjuk. A torta oldalát bevonhatjuk kókusszal, mandulával vagy ki mivel szeretné.
Dobos torta
Hozzávalók:
A tésztához:
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
4 tojás
5 evőkanál víz
A krémhez:
6 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
15 dkg csokoládé
1 csomag vaníliás cukor
1-2 evőkanál kakaó
A karamellhez:
cukor
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet habosra keverjük. Ezután a lisztet a sütőporral összekeverjük. Állandó keverés mellett hozzákeverjük a lisztes sütőport. A tojáshabot óvatosan hozzáadjuk, és 6 lapot sütünk belőle.
A krémhez a porcukrot, a 6 egész tojást és a vaníliás cukrot gőz fölött habüstben addig keverjük, míg megsűrűsödik. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a puhított csokoládét (1-2 evőkanál kakaót lehet hozzátenni, mert akkor sötétebb lesz a krém) és a habosra kevert margarint. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat, és vonjuk be a torta oldalát is.
A tetejére kevés cukrot karamellizálunk világos színűre, és bevonjuk vele a 6. lapot. (Én cikkekre vágtam a lapot, és úgy vontam be karamellel). Ezután a torta tetejére rakjuk. A torta oldalát bevonhatjuk kókusszal, mandulával vagy ki mivel szeretné.
Címkék:
sütemények,
torták