loading...
Legfrisseb receptek:

Medvetalp


Hozzávalók:
kb. 40 darabhoz:
A tésztához:
3 tojássárgája
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor
20 dkg margarin
3 kanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
1 üveg baracklekvár
20 dkg porcukor (bár ha nincs porcukor, akkor sincs baj)
3 tojásfehérje
20 dkg dió

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd a tésztát 2 részre osztjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. A deszkán kinyújtjuk, nagyjából 1 centi vastagságúra, majd egy pohárral kiszaggatjuk. Figyeljünk rá, hogy ne legyen se túl kicsi, se túl nagy, a formákban legyen elég tészta. Mielőtt a formákba helyeznénk a tésztákat, kenjük ki őket olajjal, hogy a sütés után könnyebben ki tudjuk szedni a süteményeket. De csak mértékkel, ne álljon az olajban a tészta!

Ha ezzel kész vagyunk, jöhet a töltelék. Verjük fel a 3 tojásfehérjét, majd adjuk hozzá a cukrot. Ha ezzel elkészültünk, keverjük bele a diót is. A formákba igazított tésztára előbb 1 teáskanál baracklekvárt tegyünk, majd rá szintén egy teáskanálnyi diós habot. Ha marad hab, miután az összesre került, osszuk szét a maradékot, hogy semmi se menjen kárba.

Ezután 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 180-190 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet, és nagyjából 25 percig sütjük.