Hozzávalók:
30 szelethez:
A mázhoz:
3-4 dkg margarin
20 dkg tortabevonó étcsokoládé
A tetejére:
1 csomag vanília ízű pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál kristálycukor
15 dkg margarin
5 dl tej
A töltelékhez:
1 üveg meggybefőtt (40 dkg)
A tésztához:
1 csomag sütőpor
2 evőkanál keserű kakaópor
2-3 evőkanál tej
37,5 dkg margarin
7 db tojás
25 dkg finomliszt
25 dkg kristálycukor
1 evőkanálnyi mandulabél
A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük össze. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 30 percen át sütjük, hűlni hagyjuk. A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük. A csokoládét a margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat rajzolunk bele.

