loading...
Legfrisseb receptek:

Túrórudi torta


Hozzávalók:
A tésztához:
10 dkg cukor
3 tojás
2 evőkanál olaj
2 evőkanál kakaó
8 dkg liszt
3 dkg keményítő
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
A krémhez:
40 dkg túró
2 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 kis pohár tejföl
1 citrom reszelt héja
lekvár
fél citrom leve
A mázhoz:
10 dkg csoki
olaj

Elkészítés:
A tésztához a tojást és a cukor alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, a szódabikarbónával és a keményítővel, majd beleforgatjuk a tojásba. 180 fokon, hőlégkeverésen, negyed óra alatt megsütjük, kihűtjük, meglekvározzuk.

A krémhez a túrót nagy sebességű mixerrel habosra keverjük a cukor felével, a citromokkal, a langyos tejföllel. Felverjük a tejszínhabot, és finoman összeforgatjuk a túrókrémmel. Ha biztosra akarunk menni, használhatunk zselatint vagy habfixálót, előbbit a túrókrémhez, utóbbit a tejszínhabhoz. Rátesszük a piskótára, mehet a hűtőbe.
A csokit 2 kanál olajon megolvasztjuk és a tortára öntjük, majd 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.