loading...
Legfrisseb receptek:

Csokis-cukormázas fánk


Hozzávalók:
pici só
20 dkg cukor
2 db tojás
30 dkg liszt
5 dkg margarin
fél csomag sütőpor
1,5 dl tej
1 kiskanál szódabikarbóna
olaj a sütéshez
A cukormázhoz:
2 evőkanál langyos víz
10 dkg porcukor
A csokimázhoz:
5 dkg margarin
10 dkg csokoládé

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva 1 órát pihentetjük.
Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a közepüket kb. 2 centiméteres kiszúróval szintén kiszúrjuk.

Közepesen forró olajban szép pirosra sütjük, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
A mázhoz a porcukrot pici vízzel, esetleg étlfestékkel összekeverjük, a fánkokra csorgatjuk. A csokoládét természetesen gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük a margarinnal, és a fánkokat ezzel a csokimázzal kenjük meg.