Hozzávalók:
A tésztához:
1 pohár tejföl
16 dkg zsír
50 dkg liszt
csipet só
4 tojás
A töltelékhez:
20 dkg darált dió vagy mák
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
A lisztet, a zsírt, a tojások sárgáját a tejföllel és egy csipet sóval összegyúrjuk. A tésztát kétfelé vágjuk, majd vékony téglalap alakúra sodorjuk. Szorosan összecsavarjuk, és 2 órát pihentetjük.
A töltelékhez a 4 tojásfehérjét a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a diót vagy a mákot.
A pihentetett tésztát 2 cm-es darabokra vágjuk, vékonyra sodorjuk, és megkenjük a töltelékkel. A kis tésztákat lazán összehajtjuk, majd forró sütőben megsütjük, és még melegen vaníliás cukorban megforgatjuk.