Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg tehéntúró
20 dkg finomliszt
20 dkg vaj
1 mk só
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 tojás
pici tej
Tetejére:
10 dkg trappista sajt reszelve /köménymaggal is megszórhatjuk/
Elkészítése:
A tojást felverjük, majd tészta hozzávalóiból, a felvert tojás felével tésztát gyúrunk
Fél órát hideg helyen pihentetjük.
A megmaradt tojáshoz egy pici tejet teszünk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél cm vastagra.
A tetejét lekenjük a tojás-tej keverékével, és reszelt sajttal megszórjuk.
Tetszőleges formákkal kiszúrjuk és egy nagy, sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok a nagyon finom, omlós sós sütihez!