Hozzávalók:
25 dkg Rama
6 db tojás
25 dkg méz
2 tk. szódabikarbóna
40 dkg cukor
1 kg liszt
1 cs. mézeskalács fűszerkeverék, vagy 1 tk. fajéj és fél tk. szegfűszeg reszelt citrom és narancshéj
4 ek. citromlé
loading...
Elkészítés:A mézet a Ramával kis lángon felmelegítjük, majd hűlni hagyjuk. A tojást a cukorral, a szódabikarbónával, a fűszerekkel, a héjakkal és a citromlével robotgéppel összekeverjük, majd felváltva adjuk hozzá a mézes Ramát és a lisztet. Kenődik, de ez így jó.
Éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kis adagot kiszakítunk belőle, kb. 3 mm vastagra nyújtjuk és tetszőleges formákat alakítunk ki. A tepsibe ne tegyük túl közel egymáshoz a formákat.
Ha kihűlt, 1 tojásfehérjét pici sóval habbá verünk úgy, hogy közben lassan szitálva adagoljuk hozzá a 20 dkg porcukrot. Ételszínezéket is használhatunk.

