loading...
Legfrisseb receptek:

Rigó Jancsi







Hozzávalók:
5 db tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
3 dkg kakaópor
3 dkg lekvár
15 dkg csokoládéfondant (nyújtható cukormassza)
10 dkg étcsokoládé
5 dl habtejszín
A mázhoz:
10-15 dkg étcsokoládé vagy bevonó
0,5 dl habtejszín




Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. Habverővel a sárgájákat a cukor 1/3-ával és 1 ek vízzel jól kikeverjük, majd belevegyítjük a kakaóport. A fehérjékből a többi cukorral kemény habot verünk, és a kikevert sárgájákhoz adjuk. Egyenletesen rászórjuk a lisztet, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és a tetejét elsimítjuk. A 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverés nélkül!) 35-40 percig sütjük, majd kivesszük, és a tetejével lefelé lisztezett sütőpapírra borítjuk, hogy szép sima legyen.
A kihűlt tésztát a sütőpapírok lehúzása után középen, keresztben kettévágjuk. A felső részt a lekvárral bekenjük, majd a fondant-nal áthúzzuk.
A töltelékhez a csokoládét meleg vízfürdőben felolvasztjuk. A tejszínt keményre felverjük. Az olvasztott csokit egyszerre a habhoz adjuk, és hirtelen elkeverjük. Az egészet ráöntjük a tészta alsó részére, és egyenletesen szétkenjük. Néhány perc pihentetés után rátesszük felső részt.
A mázhoz a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk és a felforrósított tejszínnel simára keverjük. Ezután a tészta tetejére kenjük, és késsel bejelölünk rajta 20 négyzetet. A süteményt tálalásig a hűtőben tartjuk. Végül a jelölések mentén felvágjuk.


Forrás: mindmegette.hu